eufit logo Eufit kártya

Módosítva: 02-12-08

EU tapasztalatok

Pályázatok

Mottó: Az EU pályázatok az a lehetséges forráskiegészítés, amelyhez nem akkor érdemes fordulni, ha „szorul a cipô" – ellenkezôleg: nemcsak ötlete van, de azt egy bonyolult rendszerben, idôigényes adminisztráción és kapcsolatokon is keresztül tudja „menedzselni”.

Az elmúlt évtizedben hozzászoktunk, hogy a vállalkozó mûködését egyre kevésbé csak a piac és a hagyományos jellegû tevékenységek határozzák meg. Az új tényezôk egyik, immár állandósult eleme azok a különbözô pályázatok, amelyeket hazai szervezetek, intézmények, illetve elsôsorban az EU különbözô közösségi szervezésû rendszerei, konstrukciói kínálnak.

Az EU már a csatlakozást megelôzôen megnyitott a tagjelölt országoknak is egy sor közösségi programot, amelyeken keresztül megismerhetôvé válik az a sokrétû, változatos és állandó fejlôdésben levô intézményrendszer, amelyet a közösség mûködtet.

A pályázatkészítés – szakma. Az idecsatolt tanácsok, hírek erre nézve csak szemelvényszerûen adhatnak segítséget.

Az EU pályázatírás technikája - A PCM struktúrája és követelményei

Mottó: Van egy jó ötlete? Nem? Nem baj, akkor csinálunk belôle egy jó pályázatot!

Az EU a kilencvenes évek elején vezette be a közösségi projektek tervezése és irányítása minôségének és ezzel a közösségi programok hatékonyságának javítása érdekében az ún. projekt ciklus menedzsment (Project Cycle Management, PCM) módszert, éspedig nemcsak az említett Közösségen belüli rendszerekben, de a Közösségen kívül támogatott országokban egyaránt (tengerentúli fejlôdô és a csatlakozásra jelentkezô kelet-európai országok).

Az EU pályázatírás technikája

cde-dce

Acrobat Reader

Konferencia-körút Bánátban

Egyesületünk január 21-23.-án szoros programban egy bánáti konferencia körúton vett részt.

Évadnyitó konferencia

Január 24.-én tizenegy európai országból 20 vendéggel 340-en hazai kisvállalkozóval többségében tagunkkal tartottuk meg az SME-Unionnal közös konferenciánkat a Hotel Mercure Budaban.

Megalakult az SME-Central

Megalakítottuk az SME-Centralt a Kis- és Középvállalkozók Közép-európai Szövetségét, melynek ügyvezetését Egyesületünk adja az elsô évben.

Régebbi híreink